Benzi transportoare

Oxigen tehnic

Oxigen tehnic

Oxigenul tehnic gazos se utilizeaza in activitatile auxiliare de revizii, reparatii si intretinere a utilajelor din dotare (operatii de debitare oxi-gaz, sau mai rar, sudura cu flacara oxi-acetilenica) si / sau in activitatile de dezmembrare utilaje, casare si pregatirea pentru livrare a deseurilor metalice rezultate in urma dezmembrarilor.

Gazul combustibil ce se utilizeaza in asociere cu oxigenu! tehnic pentru debitarile termice este, in majoritatea cazurilor, acetilena tehnica.
Prezentul memoriu tehnic se refera la oxigenul tehnic gazos, obtinut prin procedeul de separare a aerului cu ajutorul unei instalatii K 0,15, ce functioneaza dupa schema de presiune medie cu turbodetentor, coloana de rectificare dubla, pompa de oxigen lichid si schimbator de caldura-condensor si stabileste caracteristicile oxigenului tehnic gazos, modul de imbuteliere, livrare si transport a acestuia.
Denumirea comerciala a produsului este oxigen tehnic, tip A, conform STAS 2031/77.

Descriere
Oxigenul este un gaz incolor, inodor (fara miros), transparent si insipid (fara gust) si este mai greu ca aerul.

Exemplu: 1m3 oxigen la 15°C are 1,38 kg.
Se fabrica industrial prin lichefiere la -180°C. Oxigenul lichid este transparent, cu nuanta albastruie.
Oxigenul se livreaza in stare gazoasa in butelii sau in stare lichida in cisterne.
Conditii de lucru
-Umiditatea relativa a aerului 90% la 20°C

-Temperatura mediului ambiant -25°C….+40°C
-Numarul zilelor cu precipitatii pe an 125
-Nivelul precipitatiilor anuale
Ambalarea oxigenului tehnic gazos se face in recipient de otel cu o capacitate volumica de 6,35 m3, la o presume de incarcare de 150± 5 barr la 20°C.

Cerinte tehnice
Oxigenul tehnic gazos la care se refera prezentul caiet de sarcini, se obtine prin distilarea fractionata a aerului lichid.
Puritate,caracteristici
-Aspect: gaz incolor,inodor

-Puritate: minim 99,7 % oxigen (tip “A”)
– Continut CO2, ppm V/V,max. 300
– Continut CO, ppm V/V,max. 5
-Vapori de apa,ppm V/V,max. 67
-Densitate la presiunea de 1 barr si temperatura de 15°C  – 1,105 Kg / m3
-Greutate moleculara: 32 g / mol
-Caldura de vaporizare: 213KJ/Kg
PROTECTIA MEDIULUI
Obtinerea oxigenului tehnic prin procedeul de separare a aerului lichid nu duce la emisii de gaze poluante sau alte forme de poluare.

Apa folosita in procesul tehnologic la racirea utilajelor aflate in functiune se face in circuit inchis, cu tratare chimica corespunzatoare,de la centrala hidrotehnica a societatii.

Pentru mai multe informatii comerciale si tehnice, puteti descarca brosura de mai jos sau contactati-ne pe adresa de email, supplies@artego.ro sau la 0755.994.635